Vi realiserar dina produktidéer

Medicinteknik & Läkemedel

Medicinteknik & Läkemedel

Medicinteknik och läkemedel producerade i Sverige

Paragon Nordic erbjuder våra kunder flexibla lösningar inom pharmautveckling och produktion som antingen utgår från färdiga koncept eller där vi tillsammans utvecklar en produkt från grunden. Verksamhetens fokus och specialitet ligger inom utvecklingen och tillverkning av alla olika former av aerosoler inom läkemedel och medicinteknik med en kapacitet att producera 3 miljoner enheter per år. Kunskap och erfarenhet finns för att utveckla produkter både inom humanmedicinområdet och inom veterinärmedicinområdet. 

Läkemedelsverket, som är tillsynsmyndigheten, har givit Paragon Nordic tillstånd att fylla läkemedel i aerosolberedning för topikalt bruk. All tillverkning sker enligt cGMP (current Good Manufacturing Practice).

Några av de tjänster vi kan erbjuda:

 • Utveckling av medicinteknik certifierat enligt ISO 13485
 • Produktion enligt GMP för läkemedel godkänt av Läkemedelsverket
 • Regulatorisk expertis inom medicinteknik och läkemedel
 • Teknisk expertis inom aerosoler, sprayer, mousser, lotioner, pumpar m.m.
 • Innovativ produktutveckling som kan förverkliga dina idéer
 • Patenterad basformulering för diverse hudåkommor som kan anpassas till dina behov
 • Patenterad basformulering för nasal applicering som kan anpassas till dina behov
 • Patenterad basformulering för halsapplicering som kan anpassas till dina behov

Läs mer om våra tjänster, certifieringar och miljöarbete här!

Medicinteknik

Paragon Nordic erbjuder utveckling och produktion av medicintekniska produkter (Medical Devices) huvudsakligen i form av aerosoler men också Bag-on-Valve system. Vi har även möjlighet att producera andra typer av förpackningar som t.ex. pumpspray, plastflaskor och lotionspumpar. Produktionen görs i enlighet med kraven i ISO 13485 och avhängt av produktens klassning eller eventuella särskilda krav från kunden utförs produktionen i renrum under ISO klass 8 eller i lokaler för produktion av kosmetik i henhåll till kraven i ISO 9001.

Medicintekniska produkter kan varieras i det oändliga. Genom utveckling och tätt samarbete med kunden tar våra produktutvecklare fram olika formuleringar och produktförslag. Vi erbjuder även som en del i utvecklingen av en ny produkt att producera produkter som kan användas till klinisk utvärdering och studier. Har kunden redan en formulering eller en godkänd, registrerat produkt hjälper vi gärna till med uppskalning, validering och slutligen produktion.

Några exempel på produktområden vi arbetar med är: Dermatologiska produkter, Topikala produkter, Nasala formuleringar, Proderm technology och Fästingspray

Läkemedel

Paragon Nordic är en utmärkt partner för framtagning och produktion av läkemedel huvudsakligen i form av trycksatta förpackningar såsom aerosoler och påse-i –burklösningar (bag-on-valve)  men också andra typer av förpackningar som t.ex. pumpspray, plastflaskor och lotionspumpar. Alla läkemedel produceras i renrum under ISO klass 8 och all verksamhet följer cGMP.

Som en del i utvecklingen av en ny produkt kan Paragon Nordic producera produkter som kan användas till klinisk utvärdering och studier. Har kunden redan en formulering eller en godkänd, registrerad produkt hjälper vi gärna till med uppskalning, tech-transfer, validering och slutligen produktion beroende på behov.

Solskydd & Tanning

Medvetenheten om behovet av att skydda vår hud från solen är hög. Skyddet ska vara lätt att applicera, ge effektivt och långvarigt skydd. Konsumenter med känslig hud föredrar också om skyddet har en vårdande effekt.
Vi har erfarenhet av att utveckla och producera solskyddsprodukter åt våra kunders varumärken i många olika format såsom spray, lotion och mousse. Önskar man en mer vårdande solskyddsprodukt har vi även hudvårdande basformler som vi kan basera produkten på för att ge ett extra mervärde till slutkonsument. 

Vi har även erfarenhet av att utveckla och producera brun utan sol och tanningprodukter i olika format.

Några av de produkter vi jobbar med är:

 • Solskyddsmousse
 • Solskyddsspray
 • Solskyddslotion/kräm
 • Tanning produkter
 • After sun

Proderm TechnologyⓇ & Pro-QⓇ derm

Proderm technology och Pro-Q derm kan användas för att skapa en stor bredd av produkter inom hudvård, fotvård och solskydd. Tack vare dess vårdande och läkande egenskaper passar den bland annat mycket bra för produkter för torr och irriterad hud samt för känslig hud.

Vi träffas gärna och berättar mer om hur vi kan använda basen för att skapa en produkt som passar just din målgrupp! Teknologin är väldokumenterad och det har genomförts ett större antal studier som stödjer dess egenskaper och claims.  

Kontakta oss

Paragon Nordic kommer att använda dina personuppgifter för att svara på din fråga, sedan raderas dom. Vi kommer inte att använda dom i marknadsföringssyfte eller sprida dom vidare till tredje part. Genom att fylla i och skicka nedan formulär godkänner du att Paragon Nordic får behandla mina personuppgifter på detta sätt.

Thank you!