Lediga tjänster

Bli en del av teamet!

lör 28.11 | 10.54

Vi söker en Sustainability and Regulatory Affairs till Vallentunakontoret (vikariat)!

Till QSR (Quality, Sustainablity and Regulatory) -avdelningen i Vallentuna söker vi nu en person till tjänsten Sustainability and Regulatory Affairs. Tjänsten kommer börja som ett föräldravikariat på 1 år, med god möjlighet till förlängning efter denna period då vi befinner oss i en expansiv fas. Här får du möjlighet att arbeta med lagstiftning för att på ett ansvarfullt sätt vara med och utveckla och tillverka hållbara konsumentprodukter!

 

På Paragon Nordic arbetar vi för att förnya produkter och förverkliga produktidéer som förbättrar människors vardag och skapar en mer hållbar värld. Varje dag producerar vi hundratusentals högkvalitativa och hållbara produkter som återfinns i människors badrumsskåp, garage och städskåp.

Paragon Nordic utvecklar och producerar kemiska produkter inom personal care & styling, sol & hud, industri & färg, hushåll, biocider och livsmedel åt våra kunders varumärken. Vi har produktionsenheter i Vallentuna, Eket, Vilnius (Litauen) och Skarnes (Norge) och våra kunder finns huvudsakligen i Norden. Vi är stolta över att arbeta med våra kunder hela vägen från en produktidé till dess att de har färdiga produkter på deras lager. Genom att vara en partner som med kunskap och engagemang utvecklar och förverkligar produkter och varumärken på ett högkvalitativt och hållbart sätt är det vår övertygelse att vi skapar en långsiktig lönsam tillväxt.

 

Arbetsbeskrivning

Avdelningen för kvalitet, miljö och regulatori (QSR) ansvarar för att säkerställa att verksamheten och tillverkade produkter lever upp till lagstiftning och krav enligt vårt ledningssystem. Vi gör det genom att arbeta tätt ihop med våra kunder och kollegor och i rollen som Sustainability and Regulatory affairs blir du en viktig del i arbetet med våra kunders produkter både ur ett regulatoriskt- och hållbarhetsperspektiv. I din roll kommer du ansvara för och driva regulatoriska och hållbarhetsfrågor rörande företagets olika produkttyper, med fokus på produkter som faller under lagkrav kosmetika. Rollen utgör en viktig del i bolagets regulatori- och hållbarhets team och ger därmed en god möjlighet att påverka arbetssättet.

 

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat;

•                     Frågeställningar kring märkning och klassificering av både produkter och råvaror

•                     Upprättande av säkerhetsbedömningar samt produktinformationsdokument i enlighet med kosmetikförordning (1223/2009)

•                     Registrering enligt CPNP och annan applicerbar produktregistrering

•                     Granskning av produktmärkning

•                     Driva ansökningar för miljöcertifieringar (ex. Svanen, Bra miljöval, Eco label etc).

•                     Toxikologisk rådgivning

•                     Upprätta säkerhetsdatablad (SDS)

•                     Kontroll av regelefterlevnad mot bland annat REACH och CLP

•                     Övervakning och implementation av nya regelverk och standarder inom berörda områden.

•                     Transportmärkning

Du kommer även vara delaktig i förbättringsprojekt inom regulatori, hållbarhet och närliggande områden. Därmed blir du en viktig länk mellan oss, kunden och slutkonsument då du skapar en trygghet för konsumenter att den produkt de håller i sin hand uppfyller lagstiftning och är producerad på bästa sätt med konsumenten, kvalitet och miljön i fokus.

 

Vem är du?

För att passa för denna roll tror vi att du:

•                     Är nyfiken, lösningsorienterad, strukturerad och mycket noggrann.

•                     Är organiserad och har ett öga för detaljer med ett stort intresse för området.

•                     Har en god samarbetsförmåga

•                     Har ett naturligt driv där du kan ta egna initiativ

•                     Har en hög grad av struktur, förmåga att prioritera och ordningssinne

•                     Snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter

•                     Kan arbeta under eget ansvar

•                     Har en god social kompetens.

 

Vi ser att du har följande kvalifikationer:

•                     Naturvetenskaplig Högskoleutbildning (inom farmaci, toxikologi, dermatologi, medicin eller liknande ämne)

•                     Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom regulatori, men vi värdesätter personliga egenskaper och intresse för
                       området högt och välkomnar sökandes från gränsande områden.

•                     Kunskap från berörda kemikalielagstiftningar (Kosmetikaförordningen (1223/2009), REACH samt CLP)

•                     Erfarenhet att generera säkerhetsbedömningar, säkerhetsdatablad samt dokumenterad erfarenhet av toxikologiskt arbete.

•                     Bra kommunikationsförmåga i tal och skrift på Svenska och Engelska.

•                     God datorvana, MS Office-paketet

Då vi har både kunder och delar av företaget i övriga nordiska länderna värdesätter vi kunskaper inom de nordiska språken.

 

Du kommer till ett företag med en god stämning, där arbetsmiljö och trivsel värderas mycket högt vilket också en låg personalomsättning vittnar om. Företaget är fackligt anslutet och du erbjuds flertalet goda förmåner samt goda utvecklingsmöjligheter i din yrkesroll.

Tjänsten kommer börja som ett föräldravikariat på 1 år, med god möjlighet till förlängning efter denna period då vi befinner oss i en expansiv fas. Tillsammans med kollegorna i ditt team strävar ni hela tiden efter att effektivisera och utveckla ert arbete!

 

Är du intresserad? Kanske vill du veta mer? Eventuella frågor samt ansökningar besvaras av rekryterande chef Charlotte Brolin 070-0223138 eller via epost charlotte.brolin@paragonnordic.com.

Skicka ansökan så fort som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Samtliga ansökningar hanteras konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till nyhetsartikel

Spontanansökan

Kontakta oss

Berätta om dig själv och vilken avdelning du är intresserad av att jobba på!

Hej,

Tack för ditt meddelande. Om vi har en öppning som vi tror kan passa dig kommer vi att kontakta dig. Om vi efter en månad inte har hittat en position som kan vara aktuell kommer vi att radera din ansökan och dina personuppgifter i enlighet med GDPR. 

Med vänliga hälsningar
Paragon Nordic