Nyheter

ons 16.12 | 11.16

Produktutvecklare inom Kosmetik

 

Vill du vara med och bidra i vår spännande tillväxtresa? Vill du komma till ett stabilt företag som, istället för att minska takten under rådande kris, har ökat sin fart och omsättning? Paragon Nordic har funnits i mer än 60 år och omsätter i år ca 400 MSEK.

På Paragon Nordic arbetar vi för att förnya produkter och förverkliga produktidéer som förbättrar människors vardag och skapar en mer hållbar värld.  Paragon Nordic utvecklar och producerar produkter inom personal care & styling, hudvård, industri, hushåll, sport- och fritid, livsmedel och hushåll åt våra kunders varumärken. Våra produktionsenheter ligger i Vallentuna, Eket, Vilnius (Litauen) och Skarnes (Norge). Vi är totalt ca 200 anställda.

Då företaget växer behöver vi nu förstärkning på avdelningen för Produktutveckling inom Kosmetik.

Arbetsbeskrivning

Är du en produktutvecklare inom kosmetik, gärna med erfarenhet av att utveckla schampo, balsam eller krämer/emulsioner? Då är detta tjänsten för dig!

En innovativ produktutveckling som skapar nya produkter är en av företagets viktigaste resurser. Vi utvecklar och producerar såväl Kosmetiska och Tekniska produkter för våra kunders räkning. Inom kosmetik ligger fokus på styling- och hårvårdsprodukter men även på hudvård och sol. Inom Teknik /Hushåll utvecklar vi exempelvis produkter inom skovård, bilvård samt färg.

Som produktutvecklare inom Kosmetik ansvarar du för egna produktutvecklingsprojekt och i team med andra avdelningar så tar du prototypen från idé hela vägen till en färdig produkt. Detta arbete innefattar bland annat att beställa råvaror, utveckla samt att ansvara för att produkten kan produceras i stor skala. Det kommer även att ingå en del dokumentationsarbete.  Baserat på din erfarenhet kan det även innebära att du ska vara stöd till andra inom gruppen i utvalda utvecklingsprojekt. 

Kvalifikationer

  • Teknisk/Naturvetenskaplig högskoleutbildning inom kemi eller likvärdig utbildning.
  • Erfarenhet inom produktutveckling, helst från schampo, balsam och krämer/emulsioner.
  • Stor datorvana
  • Förståelse av både svenska och engelska i tal och skrift är ett krav
  • Vi ser även att du har en god vana av MS Office-paketet

Som person ska du vara målinriktad, självständig, strukturerad samt tycka om att se din utvecklade produkt på hyllan. En god samarbetsförmåga samt en vilja att dela med dig av din kunskap är egenskaper som värderas högt. Vidare bör du ha ett naturligt driv där du kan ta egna initiativ samt har en god social kompetens.

 

Du kommer till ett företag med en god stämning, där arbetsmiljö och trivsel värderas mycket högt, vilket också en låg personalomsättning vittnar om. Företaget är fackligt anslutet och du erbjuds flertalet goda förmåner såsom flextid, friskvårdsbidrag och massage samt goda utvecklingsmöjligheter i din yrkesroll. Är du intresserad och vill veta mer? Eventuella frågor skickas till Innovations.- och utvecklingschef malin.burstedt@paragonnordic.com.

Tillbaka till nyhetsartikel