Nyheter

2021-04-07

Sustainability & Regulatory Affairs

Vill du förverkliga morgondagens produkter tillsammans med oss?

Kreativitet tätt sammanflätad med kvalitet. Engagemang och utveckling. Nyfikenhet kombinerat med lösningsorientering. Vi söker dig som är redo för att ta nästa steg i karriären till vår QSR (Quality, Sustainability and Regulatory)-avdelning i Vallentuna. Antar du utmaningen?


Om oss

I mer än 60 år har Paragon Nordic arbetat med produktutveckling och produktion av produkter åt våra kunder och deras varumärken. Vi arbetar med ett brett spektrum av produktkategorier inom styling & personal care, industri & bilvård, hushåll, sport & fritid och mat. Våra produktionsenheter finns i Vallentuna och Eket i Sverige, Skarnes i Norge samt Vilnius i Litauen. 
 
Paragon Nordic är en Nordens av de största aktörer i branschen, och utvecklar och tillverkar produkter med många typer av förpackningar. På det sättet kan vi vara en fullservicepartner till våra kunder för deras produktutbud, vilket är något vi är mycket stolta över. Vi arbetar utifrån hållbarhet och kvalitet där våra experter på miljö-, lagstiftnings- och kvalitetsfrågor finns nära teamet och kunden genom hela processen – från idéstadiet till dess att produkten når användaren. Vi ser till att produkten uppfyller dina höga förväntningar och följer regler och förordningar. På Paragon Nordic kan du känna dig trygg.


Om tjänsten

Som Sustainability and Regulatory Affairs kommer du spela en viktig roll i det arbetet med att skapa trygghet för konsumenter att produkten de håller i sin hand uppfyller lagstiftning och är producerad på bästa sätt med användaren, kvalitet och miljön i fokus. Dina främsta arbetsuppgifter är att säkerställa compliance enligt gällande kemikalieförordningar, såsom REACH och CLP-lagstiftning. Ur ett regulatoriskt- och hållbarhetsperspektiv kommer du arbeta med våra kunders produkter. 

Du kommer driva frågor inom regulatori och hållbarhet av kosmetiska och kemitekniska produkter, såsom biocider, samt ansvara för frågeställningar kring märkning och klassificering av såväl produkter som råvaror. Du upprättar säkerhetsdatablad (SDS) och ansvarar för produktregistreringar, granskar produktmärkningar och transportmärkningar, ger rådgivning inom toxikologi och utför riskbedömningar. Med hjälp av dina kollegor hanterar du också ansökningar för miljöcertifieringar. Kontakter med myndigheter är en självklar del, liksom övervakning och implementation av nya regelverk och standarder inom berörda områden. 

Du kommer vara delaktig i förbättringsprojekt inom regulatori, hållbarhet och närliggande områden och därmed vara en viktig länk mellan oss, kunden och slutkonsumenten. 


Om dig

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du är en nyfiken person med ett strukturerat arbetssätt. Självfallet har du ett stort intresse för lagstiftning och hållbarhet, då detta präglar dina arbetsuppgifter. Du har öga för detaljer och är därmed mycket noggrann i det jobb du utför. Du känner dig trygg med att arbeta under eget ansvar samtidigt som du gärna agerar bollplank till dina kollegor. Du sätter dig med glädje in i nya arbetsuppgifter när verksamheten kräver det. Som anställd hos oss kommer du till ett företag med en god stämning, där arbetsmiljön och trivsel värderas mycket högt. Vi hoppas därför att du är en person som delar våra kärnvärden om gemenskap, kreativitet, respekt, engagemang och effektivitet.

Du besitter en naturvetenskaplig högskoleexamen samt flera års erfarenhet inom regulatoriska frågeställningar. Du har också kunskap om nämnda kemikalielagstiftningar (CLP, REACH) och erfarenhet av att generera säkerhetsdatablad samt dokumenterad erfarenhet av toxikologiska frågor. Att ha fungerat som kontakt gentemot myndighet eller certifierande organ är en merit. Ett stort plus är om du har kunskap från lagkrav och registreringar av biocidprodukter samt erfarenhet från transportmärkning och regler kring hantering av farligt gods. Vi värdesätter personliga egenskaper och att du är rätt person för rollen!
 

Hur är det att jobba hos oss?

Ida, en av våra medarbetare, berättar om sin roll på Paragon Nordic.
“Jag arbetar inom Sustainability & Regulatory Affairs och det är en utmanande och varierande roll. Produkterna och lagstiftningen är intressant och det är roligt att jobba med konsumentartiklar och få bidra till det som kan hittas i butik och- eller salong.”
 
Vidare berättar Ida om hur hon upplever stor variation i sitt arbete, och hon delar även sin känsla av oss som företag.
“Paragon Nordic är ett företag som känns personligt och familjärt. Jag skulle säga att känslan i företaget är entreprenörskap och laganda. Man får möjlighet att jobba med många roliga projekt och olika produkttyper, och både chefer och kollegor är kunniga, duktiga och motiverade.”

 


Är du intresserad? Eller kanske vill du veta mer? 
Kontakta rekryterande chef, Charlotte Brolin, via epost charlotte.brolin@paragonnordic.com
 

Tillbaka till nyhetsartikel